O pasado sábado, ás 16:00 horas no pavillón de Montouto, o Cenor Obradoiro CAB medíase ao Peleteiro, nun encontro de máxima igualdade no que os locais certificarían o triunfo no último cuarto.

O Cenor Obradoiro CAB mostrou desde o principio a súa capacidade competitiva e a melloría mostrada nas últimas xornadas, realizando un moi bo encontro, en especial unha gran primeira metade, e cedendo tras encaixar un parcial de 20-9 no último período.

O primeiro período tivo clara cor visitante, cunha gran defensa de 1x1 que lles permitiu dominar o ritmo do encontro, e cun xogo coral en ataque que, a pesar do desacerto no lanzamento exterior, faría que se chegase ao descanso con empate no marcador.

Na segunda metede, os obradoiristas frouxearon algo en defensa, o que permitiu ao equipo local anotar corenta puntos en vinte minutos. Pero, pese a todo, os visitantes non lle perderon a cara o encontro ata os últimos dez minutos, nos que un claro parcial de 20-9 fixo que a vitoria fora para Peleteiro.

Os parciais por cuartos foron: 11-16, 15-10, 20-20 e 20-9.

A próxima fin de semana, o Cenor Obradoiro CAB recibirá o sábado, ás 12:00 horas no pavillón Lorenzo de la Torre, ao Estudiantes de Lugo, na última xornada desta primeira fase da liga galega.